A Rosbank és a Consyst Business Group együttműködése 2008-ban kezdődött egy, az ATM készpénzbegyűjtési műveletek optimalizálását végző automata rendszer kiépítésével. A rendszer képes az ATM hálózatból és a bankfiókokból való begyűjtés teljes körű lebonyolítására, az ATM automaták felmérésétől egészen az irodai munkák elvégzéséig. A megoldás bevezetésének pozitív gazdasági hatásai hamar megmutatkoztak: az ATM hálózatban lévő készpénz mennyisége optimalizálódott, amely a fenntartási költségek jelentős csökkenését és a teljes készpénzforgalom irányításának minőségi fejlődését eredményezte.

Az elmúlt időszakban ezt a megoldási rendszert kiterjesztettük a központi irodák készpénzkezelési tevékenységére is és a LanCashManagement programnévvel regisztráltuk. A megoldás alapját a Microsoft Dynamics AX ERP rendszer képezi, mely tulajdonságainak köszönhetően képes az ATM hálózat fenntartási költségeinek ellenőrzésére a szolgáltatók és a költség központok adatinak számbavételével.

A Rosbank moszkvai fiókhálózatában elért eredményeknek köszönhetően indult el egy új, többlépcsős projekt:

Az első fázisban a Rosbank teljes oroszországi ATM hálózatán belül, átfogóan bevezetésre került a LanCashManagement ATM készpénzkezelő megoldás.

A második fázisban a Consyst Business Group szakemberei kifejlesztettek és kiépítettek egy központosított készpénzegyenleg-kezelő rendszert a Rosbank moszkvai fiókjai számára.

Egy speciális gyakorisági méréssel, mely az ATM helyeken és a fiókokban teljesült banki és feldolgozási műveleteken alapszik, lehetővé vált a minták beazonosítása és a pénzáram folyamatainak előrejelzése a pénztárakban és az ATM pontokon. A LanCashManagement megoldás a legjobb előrejelzéseket adja a banki részlegek és ATM begyűjtők számára a begyűjtés optimális idejéről és a készpénzforgalom alakulásáról. A felhasználó segítséget kap az előrejelzések feldolgozásához és a szükséges változtatások megtételéhez, az adminisztratív dokumentumok pedig  rögtön megjelennek a rendszerben.

A LanCashManagement lehetővé teszi a készpénzkezelési költségek leredukálást az ATM hálózatokban és a fiókokban, segít növelni a műveletek és tranzakciók átláthatóságát és fejleszteni az ügyfélszolgálatokat. A bevezetett készpénzegyenleg-kezelő rendszert a Rosbank szándékozik kiterjeszteni a regionális fiókokra és hálózatokra is.

Olga Szkorobogatova, a Rosbank alelnöke: „A LanCashManagment rendszer egy nagyon fejlett ATM hálózat-és készpénzkezelési megoldást tesz lehetővé. A rugalmasság, a megoldások szükségleteinkhez és a jogi változásokhoz igazításának lehetősége alapvető előnyt biztosít nekünk a nyugati konkurenciával szemben is.”

Pavel Gorjanszkij, a Consyst Business Group Vezetési és Tanácsadói Rendszerek Csoportjának (Consyst Business Group Management and Consulting Systems Department) vezetője: „A ‘Rosbank’ projekt időben történő, teljes és sikeres lebonyolítása a legjobb bizonyítéka annak, hogy a LanCashManagement megoldások hatékonyak és megfelelnek a bankszektor elvárásainak, célzottan elősegítve az ügyfélszolgálatok fejlődését is.”