November 28-án a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA) a “Consyst Business Group”-pal és annak európai leányvállalatával, az LC Europe Kft-vel közösen tartotta második éves orosz IKT-napi konferenciáját Budapesten. A rendezvény vendégei az informatikai ipar képviselői voltak, valamint mind Magyarország, mind más országok kereskedelmi képviseletének alkalmazottai.

A budapesti “Orosz IKT Nap” második éves konferenciájának fő témái a következők voltak: a modern IT-ipar jelenlegi trendjei és az információs technológia növekvő jelentősége az üzleti versenyképességben.  Az eseményt az LC Europe Kft. igazgatója, Evgeny Ogurechnikov nyitotta meg, aki a “Consyst Business Group” orosz és európai piacokon szerzett tapasztalatairól beszélt. A különféle – mind a nagy, mind a kis – üzleti szegmensek képviselői, beleértve a szerb NIS céget és a magyar Les Ildzsas Zrt. céget is, megosztották a modern IT megoldások gyakorlati eseteit.

A konferencia egyik fő előadója Vlagyimir Egorov, a “Dolgoprudnensky Kutatóközpont” vezérigazgatója volt, ez egy oroszországi cég, amely a TURBO szoftverplatformot és az azon alapuló megoldásokat dolgozza ki az integrált üzleti automatizálás érdekében. A prezentációt az információs technológia használata által okozott piaci változásokra és az üzleti modellek kiigazítására fordították, amelyek a közeljövőben bekövetkezhetnek a Z nemzedék alkalmazottainak és fogyasztói részarányának növekedése miatt. Vlagyimir bemutatta a közönségnek a TURBO platformot, amely lehetővé teszi olyan informatikai rendszerek létrehozását, amelyeket egységes mobilitás, sebesség és fejlett ergonómia ötvöz, illetve beszélt az új termékről – a magyar piacra adaptált TURBO Management megoldásról. 

 

Vlagyimir Egorov, a “Dolgoprudnensky Kutatóközpont” főigazgatója (TURBO): „A TURBO Management célja a Magyarország területén lévő tervezési és beszerzési tevékenységekkel foglalkozó vállalkozások támogatása, valamint az orosz vállalatok magyarországi divízióinak támogatása. A megoldás interneten keresztül a világ bármelyik pontjáról működik, és támogatja a projektek és szerződések, a beszerzés és szállítás, a pénzügyi folyamatok és a projektköltségek kezelését.”

Denis Afanasjev, a CleverData vezérigazgatója arról beszélt, hogy mit kínálhatnak az üzletnek a Big Data technológiákra és a mesterséges intelligenciára szakosodott informatikai cégek. Denis beszédében valódi példákkal mutatta be, hogy milyen feladatok segíthetnek megoldani a gépi tanulást és a “deep analytics” mély elemzéseket. 

A konferencia résztvevőinek visszajelzései szerint az “Orosz IKT Nap” megrendezése nagyban hozzájárul a magyar-orosz kapcsolatok fejlesztéséhez, mivel az ilyen jellegű találkozók nemcsak érdekes és informatív előadások meghallgatását teremtik meg, hanem a networking folyamán tapasztalatcserét is lehetővé tesznek az orosz kollégákkal, illetve üzleti találkozók lebonyolítását.

 

Evgeny Ogurechnikov, az LC Europe Kft. igazgatója: “Az LC Europe Kft. már második alkalommal tartja meg az Orosz IKT napi konferenciáját a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséggel közösen. Látjuk a közönség fokozott érdeklődését az iparági trendek megvitatása iránt, valamint közös informatikai kompetenciaközpontok létrehozásának igényét. Reméljük, hogy tovább bővítjük együttműködésünket magyar kollégáinkkal a következő évben, 2020-ban is, hogy munkánk eredményeit az európai közönség elé terjesszük.”

 

Fotógaléria a konferenciáról

 

Az LC Europe Kft.-ről

Az LC Europe Kft. – egy tanácsadó cég, amelynek Budapesten (Magyarország) van irodája, és a “Consyst Business Group” ügyfeleinek a nemzetközi piacon vállalati információs rendszerek fejlesztésével, bevezetésével és karbantartásával kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt.  Az LC Europe Kft. – a “Dolgoprudnensky Kutatóközpont” partnere.
www.lc-europe.hu

 

A HEPA-ról

Az exportfejlesztéssel foglalkozó HEPA, a “Magyar Exportfejlesztési Ügynökség” a képzések és üzleti rendezvények mellett piackutatási szolgáltatásokat és üzleti tanácsadást is kínál2019 eleje óta a vállalat erőforrásait a külkereskedelem szempontjából a legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező régiókra összpontosította, így Oroszországon kívül partnerirodákat működtet Japánban, Kínában, Törökországban és a Balkánon. A magyar vállalatok fontos partnerekké válhatnak az orosz vállalatok számára, és a jövőben a HEPA arra törekszik, hogy platformot és lehetőséget biztosítson a további együttműködésre és a sikeres üzleti kapcsolatokra.
www.hepa.hu

 

TURBO 

A TURBO a “Dolgoprudnensky Kutatóközpont” fejlesztőcsoportja, amely fejlett informatikai megoldásokat hoz létre az üzleti menedzsment számára. A TURBO története a legendás “Turbo Könyvelő” program fejlesztésével kezdődött 1991-ben, amely gyorsan népszerűvé vált a piacon. Az ügyfelek igényei megváltoztak – a szállítói megoldások növekedtek és fejlődtek. Többezer ügyfél bízta a TURBOra a kulcsfontosságú folyamatok támogatását. A TURBO-t analitikai képességei, adatfeldolgozási sebessége, a konfiguráció és az üzleti feladatok megváltoztatása szempontjából történő méretezés rugalmassága miatt értékelik. Ma a TURBO egy új informatikai vonal, amelyet a Z generáció mobilitásának, sebességének és fejlett ergonómiájának egyetlen koncepciója egyesít.
www.turbosolution.ru