A Consyst Business Group a második szakaszt egy globális program részeként valósította meg, amely egyetlen központosított pénzügyi irányítási rendszert hoz létre a Kaspersky Lab irodáiban világszerte. A franciaországi és olaszországi irodákban korábban futó rendszer az Egyesült Királyságban és Németországban található egységekben folytatódik. A projekt megvalósításának szoftveres megoldása a Microsoft Dynamics AX.  

A Kaspersky Lab közel 200 országban működik világszerte 35 regionális irodából, és több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az információbiztonság területén. A cég számos díjat nyert a biztonsági technológiák területén, a világ 4 vezető szoftvergyártójának egyike, amely információbiztonsági szoftver megoldásokat hoz létre az információbiztonság biztosítására. A Kaspersky Lab technológiái által – a kisvállalkozásoktól az állami vállalatokig – több mint 400 millió felhasználó és 270 ezer vállalati ügyfél van védve.

A globális program biztosítja a Kaspersky Lab külföldi irodáinak számviteli folyamatainak átadását a Microsoft Dynamics AX-be, illetve a különböző helyi számviteli rendszerek elhagyását minden olyan országban, ahol a vállalat működik. Az új rendszer a számviteli, adózási és vezetési számviteli területeket fedi le, és az egyetlen belépési pont a pénzügyi információkhoz való hozzáféréshez – nemcsak a moszkvai székhelyű személyzet számára, hanem a világ minden régiójának pénzügyi ellenőrzésére is.

A projekt az Egyesült Királyságban és Németországban hatályos pénzügyi törvények sajátosságainak megfelelő egységes számviteli menedzsment-diagramot és egységes vezetői elemzési rendszert vezetett be. A rendszer a beszállítókkal való elszámolást és a vállalati beszerzési menedzsment rendszerrel való integrációt, az ügyfelekkel való elszámolást és a vállalati értékesítési menedzsment rendszerrel való integrációt, a könyvelési és számviteli rendszer bevezetését, a helyi szabályozott és belső irányítási jelentések kialakítását foglalja magában.

A projektet a Consyst Business Group orosz tanácsadó csoport vitte véghez, amely szolgáltatásokat nyújt az orosz és külföldi piacok vezetői információs rendszereinek létrehozásához és támogatásához. A projekt tizenöt hónapon belül befejeződött. A rendszert a pénzügyi osztályok mintegy 30 alkalmazottja használja a Kaspersky Lab irodáiban az Egyesült Királyságban és Németországban.

Georgy Masberg, a Consyst Business Group vezérigazgató-helyettese: “A projekt eredményei lehetővé tették számunkra, hogy olyan sablonmegoldást alakítsunk ki, amely leegyszerűsíti a rendszer későbbi replikációját más országokban, így gyorsabbá és olcsóbbá teszi azt. Tapasztalataink és szakértelmünk lehetővé teszik számunkra, hogy a legösszetettebb és nem triviális automatizálási feladatokat kezeljük, és sikeresen támogassuk ügyfeleink üzleti tevékenységét nemcsak Oroszországban, hanem külföldön is.”

Dmitry Samoilov, a Kaspersky Lab vezető informatikai partnere: “A Consyst Business Group-pal együtt befejeztük az egységes politika kialakításának második szakaszát a vállalat külföldi irodáinak vezetői, számviteli és belső beszámolási területén. A projekt megkönnyíti a különböző országokban működő irodák pénzügyi kimutatásainak összegyűjtését és összehasonlítását, valamint lehetővé teszi a vállalat pénzügyi információs rendszereinek teljes körű technikai támogatását.”