November 28-án a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, valamint a Consyst Business Group és európai leányvállalata, az LC Europe Kft. közösen szervezett konferenciát Budapesten „Russian IT Day” néven. A rendezvényen több tucat magyar cég képviselője jelent meg.

A Consyst Business Group előadásokat tartott az informatikai ipar jelenlegi trendjeiről, a vállalat iparági tapasztalatáról és az oroszországi informatikai fejlesztésekről.

Az elmúlt évek modern informatikai piacát jelentős szerkezeti változások jellemezték, mint például a fogyasztói magatartás változásai, az eladók piaci részesedésének változása, a piaci konszolidáció, a növekvő kormányzati szabályozás, az új áttörő informatikai technológiák fejlesztése, illetve új informatikai kompetenciaközpontok létrehozása.

Ezenkívül még nagy figyelmet fordítanak a kiberbiztonságra és az adatvédelemre is. További befolyást jelent az import helyettesítésének trendje és a digitális gazdaság fejlesztésére irányuló állami program.

A Consyst Business Group az LC Europe képviseletében több mint 5 éve sikeresen működik az európai piacon, és saját kompetenciáit, illetve szakértelmét kínálja. Az orosz ICT nap résztvevői számára több lehetséges együttműködési forgatókönyvet is bemutattak: az informatikai projektek megvalósításához szükséges közös erőforrásközpontok létrehozásától kezdve az oroszországi modern informatikai megoldások népszerűsítésére irányuló együttműködésig.

Konstantin Kolotov, a Consyst Business Group kereskedelmi igazgatója: “Napjainkban az orosz IT-piacot a rendkívüli turbulencia jellemzi, ezekben az esetekben az informatikai vállalatok új megközelítéseket és stratégiákat találnak a további fejlődés és a hatékonyság növelése érdekében. Ma az iparági együttműködés az egyik legfontosabb stratégia, amely segít az ügyfeleknek a legjobb kompetenciák, az integrált megoldások és az innovatív informatikai termékek kínálatában. Fontos, hogy kommunikációt és együttműködést alakítsunk ki a vezető vállalatok és a fejlesztők között, hogy szinergiákat találjunk az erőforrások és a technológiai képességek kombinációjában.”

Evgeny Ogurechnikov, az LC Europe Kft. Ügyvezetője: “Az LC Europe Kft. 6 éve jelen van az európai piacon, így széleskörű tapasztalattal rendelkezik a különböző országok projektjeinek megvalósításában helyi alvállalkozók bevonásával. Remek lehetőséget látunk arra, hogy tapasztalatainkat új piacokra tereljük magyar partnerek részvételével.”

 

 

Poór Károly, a HEPA ICT részlegének igazgatója: “A magyar ICT piac erős bővülésen ment keresztül az elmúlt években. Számos nagyvállalat helyezte ide székhelyét, hozott létre Shared Service Center-t. Az IT szakemberek képzése magas színvonalú és hála a duális képzésnek, a szakemberek magas színvonalú gyakorlati tudással rendelkeznek. A magyar IT vállalkozások tekintete a külpiacokra szegeződik és ott keresnek új kihívásokat, ami megkívánja a komoly szakértelmet. Egyre több hazai ICT cég képes már a kezdetben értékesíteni a külpiacokon, ami az innovatív ötletek mellett a hazai startup-ok megfelelő finanszírozásának is köszönhető.”

 

A Consyst Business Group-ról

A Consyst Business Group teljes körű informatikai szolgáltatásokat és üzleti tanácsadási szolgáltatásokat kínál Oroszországban, a FÁK országaiban és Európában. Több mint 1300 projektet végzett el a cég több mint 750 vállalat és szervezet számára a következő ágazatokban: pénzügyi és bankszektor, az olaj- gázipar, biztosítási szektor, energiaipar, távközlés, ipar, kiskereskedelem és az állami szektor. cbgr.ru

Az LC Europe Kft.-ről

Az LC Europe széles körű rendszerintegrátor, amely a Consyst Business Group külföldi ügyfeleinek nyújt rendszer fejlesztési, bevezetési és támogatási szolgáltatásokat. Magyarországon a Microsoft, Oracle, Lumesse és Cornerstone hivatalos partnere. lc-europe.hu

A HEPA-ról

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség a jövő évtől új szolgáltatás portfolióval segíti a magyar vállalkozásokat. A vállalat tevékenységének középpontjában a képzések és üzleti események mellett, a piackutatás és az üzleti tanácsadás lesz. A magyar cégek fontos partnerei lehetnek az orosz vállalkozásoknak, a további együttműködések és sikeres üzleti kapcsolatok kialakításához a HEPA is igyekszik platformokat, lehetőségeket biztosítani.