A “Consyst Business Group” már hét éve segíti a McDonald’s-t az Oracle Hyperion vállalati rendszer fejlesztésében, amelyben bevezetik a vállalat költségvetésének megtervezését és előrejelzését. A közel 750 étteremért felelős felhasználók, valamint a nyitásra készülő vállalatok kényelmesen bevihetik az adatokat és egyedi költség-előrejelzéseket készíthetnek.

Az oroszországi McDonald’s-nak szüksége volt egy olyan rendszerre, amely lehetővé teszi a bevételek, a különféle beszerzési költségek tervezését és előrejelzését, beleértve a bérleti díjat, az irodát, az éttermek működtetését minden meglévő területen, a takarítást, a berendezések beszerzését, illetve a tőkeköltség tervezését.

A társaság vezetősége úgy döntött, hogy bevezeti az Oracle Hyperiont Oroszországban globális replikáció keretében, a rendszer automatizálásában és fejlesztésében pedig partnerként a “Consyst Business Group”-ot választották, amelynek szakemberei több mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek az Oracle Hyperion Planning és az Oracle Hyperion Financial Management alapú tervezési rendszerek létrehozásában.

A projekt keretében két alkalmazás került bevezetésre az Oracle Hyperion Planning rendszerben. Az első a bérleti költségekre vonatkozik. A második az egyéb költségekre és bevételekre vonatkozik (adminisztratív, működési, tőke). Az integráció mind az alkalmazások, mind a kapcsolódó vállalati rendszerek között konfigurálva lett. A projektcsapat bevezette az Oracle Hyperion Financial Reporting jelentéskészítő modult is, amely lehetővé teszi a rendszerben kiszámított adatok alapján egy kész jelentés elkészítését és dokumentumok kiállítását a bérleti alkalmazásból az ügyfél által igényelt formátumban.

A projekt eredményeként a McDonald’s egy rugalmas megoldást kapott, amelynek köszönhetően az orosz lánc éttermei előrejelzik a különféle beszerzések költségeit, megtervezik a költségvetést, és megadják a jelentéstételhez szükséges adatokat. A rendszer lehetővé teszi, hogy gyorsan reagáljon a változó körülményekre, és egyedi előrejelzést készítsen az egyes éttermek költségeiről, értékesítéséről és a látogatók számáról, beleértve az ügyfélszolgálati formátum ideiglenes javítását is.

 

Oleg Parojev, a “Moszkva-McDonald’s” pénzügyi vezérigazgatója: “Az Oracle Hyperion már évek óta teljes mértékben működőképes a McDonald’s-nál. Ez idő alatt, a vállalkozás fenntartásával és tervezésével kapcsolatosan felmerülő új igényekkel összefüggésben, számos fontos fejlesztést sikeresen végrehajtottak a “Consyst Business Group” bevonásával, mi pedig a projektcsapattal folytatjuk a rendszer fejlesztésének munkáját.”

Alexander Levkov, a “Consyst Business Group” vállalati megoldások osztályának vezetője: “Nagyon örülünk annak, hogy a tervezési és jelentési rendszerek létrehozásában szerzett tapasztalataink segítik egy olyan márkanévvel rendelkező vállalat üzleti folyamatainak irányítását, mint a McDonald’s. Az ügyfél a költségvetés-kezelési folyamatok automatizálásának egyik vezető megoldását kapta, amely megfelel a vállalati erőforrások számviteli és tervezési követelményeinek.”

 

A“Moszkva-McDonald’s-ról

Az oroszországi McDonald’s vezető vendéglátóipari hálózat, amely körülbelül 750 vállalkozással rendelkezik az Oroszországi Föderáció 60 szubjektumában, több mint 60 000 ember dolgozik a lánc vállalkozásaiban. A McDonald’s üzleti tevékenysége mélyen integrálódott az Orosz Föderáció gazdaságába. Jelenleg az oroszországi McDonalds’ termékek 99%-a több mint 160 hazai szállítótól származik, ahol a McDonald’s 100 000 munkahelyet biztosít. A McDonald’s oroszországi beruházásainak teljes volumene meghaladja a 2,5 milliárd dollárt, eközben az éves beruházások átlagos növekedése körülbelül 14%. A vendéglátóiparban a McDonald’s a legnagyobb adófizető, a cég az oroszországi házon kívüli étkezésre vonatkozó élelmiszeripar adóbevételének mintegy 25%-át adja.

A “Consyst Business Group”-ról

            A “Consyst Business Group” egy orosz tanácsadó csoport, az IT-tanácsadás, üzleti tanácsadás és az egyedi fejlesztés egyik piacvezetője. A LANIT GK és a GK Systematika eszközei alapján hozták létre. A RAEX 2019. évi adatai szerint a cégcsoport az oroszországi tíz legnagyobb tanácsadó csoport és vállalat között van, és az IT tanácsadás (menedzsment tanácsadás) területén a 4. helyen áll. A cégcsoport irodái 11 városban is megtalálhatók, köztük Moszkvában, Szentpéterváron, Belgorodban és Budapesten, több mint 700 alkalmazottal.

 

Elérhetőség:

“Consyst Business Group” Sajtóiroda:

Shustval Ljudmila

 +7 904 335 6711

pr@cbgr.ru