A “Consyst Business Group” befejezte a globális program következő szakaszát, amelynek célja egy egységes, központosított pénzügyi irányítási rendszer létrehozása a “Kaspersky Lab” irodáiban világszerte. A Franciaországban, Olaszországban, Egyesült Királyságban és Németországban működő rendszert egy svájci divízióba replikálták. A projektet a Microsoft Dynamics AX platformon valósították meg.

A “Kaspersky Lab” 35 regionális irodája közel 200 országban működik, és több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az információbiztonság területén. A cég számos díjat nyert a biztonságtechnika területén, az információbiztonságot garantáló szoftvermegoldások gyártóinak TOP 4 vezetője közé tartozik. A “Kaspersky Lab” technológiái több mint 400 millió felhasználót és 270 ezer vállalati ügyfelet védtek – a kisvállalkozásoktól az állami vállalatokig.

A “Kaspersky Lab” irodáiban világszerte egy egységes központi könyvelési rendszer létrehozására szolgáló globális program lehetővé teszi a vállalat külföldi irodáinak könyvelési folyamatainak a Microsoft Dynamics AX-ba történő átvitelét és az eltérő helyi számviteli rendszerek elutasítását.

A program következő szakasza a rendszer bevezetési projektje volt a vállalat svájci részlegében. A zürichi iroda stratégiai jelentőségű – a vállalat kulcsfontosságú üzleti folyamatainak egy részét valósítja meg. Itt dolgozzák fel az európai felhasználók adatait, és itt nyílt meg a “Kaspersky Lab” első Átláthatósági Központja.

A projekt keretében a “Kaspersky Lab” szabványos megoldását replikálták és a helyi jogi követelményekhez igazították. A megoldás funkcionalitása számos üzleti folyamatot fed le: könyvelés és adószámvitel bevezetését, tárgyi eszközök elszámolását, helyi szabályozott és belső menedzsment jelentések készítését, beszállítókkal és ügyfelekkel történő elszámolásokat, valamint a vállalati beszerzési menedzsment rendszerrel és az értékesítés menedzsment rendszerrel történő integrációt.

A projektet a Consyst Business Group orosz tanácsadó csoport hajtotta végre, amely szolgáltatásokat nyújt az információkezelő rendszerek létrehozásához és támogatásához az orosz, illetve a külföldi piacokon. A projekt hét hónapon belül befejeződött.

Konstantin Kolotov, a “Consyst Business Group” kereskedelmi igazgatója: “A Microsoft Dynamics AX implementációs projektje a svájci “Kaspersky Lab” számára egy nagy program fontos részévé vált, amelynek célja egy egységes központosított pénzügyi irányítási rendszer létrehozása a vállalat irodáiban az egész világon. A program harmadik szakaszának befejezése után látjuk, hogy a munka során szerzett tapasztalatoknak köszönhetően jelentősen lerövidíthetjük a rendszer minden további replikációjának idejét”.

Dmitrij Samojlov, a “Kaspersky Lab” vezető IT üzleti partnere: “A “Consyst Business Group”-pal közösen sikeresen befejeztük a cég külföldi irodáinak pénzügyi folyamatainak egységesítését és központosítását. Ezúttal a projekt a svájci “Kaspersky Lab” stratégiailag fontos irodájában zajlott, ahol a vállalat kulcsfontosságú munkafolyamatai koncentrálódtak”.