Március 5-én, egy online mesterkurzuson a “Consyst Business Group” szakemberei a webinar résztvevőivel együtt megtették az összes lépést a Befektetett Pénzügyi Eszközök párhuzamos elszámolásának beállításaitól az “1C: Holding Management”-ben a befektetett eszközök IFRS-értékeléséhez történő bevezetéséig.

A befektetett pénzügyi eszközökkel történő elszámolási műveletek alapelvei az IFRS szerint az egyes számviteli objektumok esetében eltérhetnek az orosz számviteli rendszerben alkalmazott elszámolás alapelveitől, ezért az “1C: Holding Management” az ilyen műveletek párhuzamos elszámolását valósítja meg.

Az “Az IFRS szerinti pénzügyi eszközök párhuzamos elszámolása. Az elsajátítás titkai” mesterkurzuson a “Consyst Business Group” szakemberei valós időben demonstrálták a rendszer működését, és minden lépést megtettek a pénzügyi eszközök párhuzamos elszámolásának beállításáitól az “1C: Holding Management”-ben a befektetett eszközök IFRS-értékeléséhez történő bevezetéséig. A mesterkurzus több mint 100 pénzügyi vezetőt és szakembert gyűjtött össze Oroszország és a FÁK-országok különböző iparágaiból.

Az eseményt Alexander Golubev, a “Consyst Business Group” projektmenedzsere nyitotta meg. A felszólaló elmondta, hogy mely számviteli megvalósítási lehetőségeket alkalmazzák a gyakorlatban, és körvonalazta a befektetett pénzügyi eszközök párhuzamos elszámolásának előnyeit az “1C: Holding Management 3.0”-ben (1C:UH) a korábbi kiadásokhoz képest.

Tatyana Zhurenkova, a “Consyst Business Group” vezető tanácsadója, a résztvevőkkel együtt végigment az IFRS szerinti pénzügyi eszközök párhuzamos elszámolásának teljes láncán, kiemelve a rendszer bemutatásának alábbi lépéseit: RAS-adatok megtekintése az “1C: Vállalati számvitel 2.0” adatbázisban (1C:BP) és az 1C:UH-ban, a befektetett pénzügyi eszközök párhuzamos elszámolásának beállításai az 1C:UH-ban, az operációs rendszer elfogadása az 1C:BP adatbázisban, szinkronizálás az 1C:UH rendszerrel, a beérkezett mérlegek összehasonlítása az 1C:BP és 1C:UH adatbázisokban, az operációs rendszer hozzáigazítása az IFRS-értékeléséhez az 1C:UH-ban, és az operációs rendszer figyelembevétele az IFRS alrendszerének jelentéseiben.

A webinar végén Alexander Golubev felvázolta az operációs rendszer párhuzamos elszámolásához szükséges telepítés főbb lépéseit. A téma relevanciáját számos kérdés megerősítette, amelyeket a hallgatók aktívan tettek fel az esemény chat részében.

Hozzáférés a webinar felvételéhez