A “Consyst Business Group” (a LANIT csoport része) kifejlesztette a Subaru Motor számára a Microsoft Dynamics 365 Business Central szoftver és az elektronikus útlevélrendszer integrálásához szükséges funkciókat. A döntés összhangban van az orosz jogszabályok változásával.

A Subaru Motor Vállalat az orosz jogszabályok változásainak megfelelően frissítette a vállalati információs rendszert és integrálta azt az elektronikus útlevélrendszerrel. Projektvállalkozónak a “Consyst Business Group” csapatát választották, amelynek 20 éves tapasztalata van a Microsoft platformon alapuló megoldások bevezetésében, beleértve a gépjármű forgalmazással foglalkozó vállalatokat is.

2020. november 1-jétől Oroszország felhagyott a papír alapú járműútlevelek (PTS) kiadásával az új autók részére. Minden gyártott és importált autónak elektronikus útlevelet kell kapnia. Az autóforgalmazóknak és az autókereskedőknek előre fel kellett készülniük erre az újításra.

A Subaru Motor irányítja a működési folyamatokat a Microsoft Dynamics NAV alapú vállalati rendszerben. Az orosz jogszabályok feltételeinek teljesítéséhez és a PTS átviteléhez az elektronikus útlevélrendszerbe a “Consyst Business Group” szakembereinek rövid időn belül, 2020. márciusától októberig új funkciókat kellett kifejleszteniük.

Ennek a feladatnak az elvégzéséhez egy új blokk került bevezetésre a Microsoft Dynamics 365 Business Central alkalmazásban – “BOT Integráció”. Ebben az esetben az új blokk elsődleges adatainak kitöltéséhez szükséges információkhoz a korábbi NAV-alapú rendszerből történő migráción keresztül jutnak hozzá.

Takahashi Tatsu, a Subaru Motor vezérigazgatója: “A Microsoft Dynamics 365 Business Central szoftver és az elektronikus útlevélrendszer integrálásának funkcióját a “Consyst Business Group” szakemberei fejlesztették ki, tesztelték és a megállapodás szerinti időn belül üzembe helyezték. A projektcsapatnak új blokkot kellett telepítenie vállalati rendszerünk új verziójába, és integrálnia kellett a benne lévő elektronikus útlevélrendszerrel, ami jelentősen bonyolította a feladatot.”

Mihail Perkov, a “Consyst Business Group” vezérigazgató-helyettese: “Valójában a gyakorlatban sikerült egy köztes átmenetet végrehajtani a vállalati NAV rendszer régi verziójáról az új MS D365 BC-re. Igen, ez egyelőre csak egy blokk, de fontos és összhangban van az orosz jogszabályok jelenlegi követelményeivel, valamint segíti a forgalmazó üzlet zökkenőmentes lebonyolítását a jelenlegi körülmények között. Továbbra is együttműködünk a Subaru Motorral egy vállalati információs rendszer fejlesztésében.”

A Subaru Motor vállalatról

A Subaru Motor a Subaru autók hivatalos forgalmazója Oroszországban és a Fehérorosz Köztársaságban. A céget az orosz piacon 2000-ben alapították. A vállalat fő tevékenysége több mint 20 éve a Subaru autómárka népszerűsítése, valamint a kereskedői hálózat fejlesztése és az értékesítés utáni szolgáltatások nyújtása.

www.subaru.ru

A“Consyst Business Group”-ról

A “Consyst Business Group” az informatikai tanácsadás és az egyedi fejlesztések piacán működik. A RAEX 2019-es adatai szerint a csoport az első 10 legnagyobb oroszországi tanácsadói csoport és vállalat között szerepel, és az informatikai tanácsadásban (vezetői tanácsadás) a 4. helyet foglalja el. Amit magában foglal: “Consyst” (alapkezelő társaság), Sciener, Consyst Construction, LC Europe és TURBO, 11 iroda Oroszországban és Európában.

www.cbgr.ru

www.d365consyst.cbgr.ru

A “Consyst Business Group” sajtószolgálata

Shustval Ludmila

pr@cbgr.ru