A Renaissance Credit munkatársainak a vállalati portálon való munkavégzésének növelése és annak kényelmes használata érdekében a vállalat vezetősége úgy döntött, hogy bővítik az intranet oldal lehetőségeit és növelik annak funkcionalitását. E célból a bank végrehajtott egy migrációs projektet és a platform átnevezését. A projekt végrehajtójaként a TOPS Consulting kapott felkérést, aki a Consyst Business Group tagja. A vállalat többéves tapasztalattal rendelkezik a Microsoft alapú portál megoldások létrehozásában és bevezetésében. A TOPS Consulting ügyfelei többször is nyertesek és díjazottak lettek a Best Intranet Russia versenyen.

A Renaissance Credit vállalati portálja egy földrajzilag elosztott információs platform feladatok sokaságának megoldásához és különböző szolgáltatások igénybevételéhez: alkalmazottak könyvtára, hírek, tárgyalótermek foglalása, belső felmérések, fotó- és videógalériák, eseménynaptár stb.

A projekt során a fejlesztők és a tanácsadók feladata volt a tervezési koncepció kialakítása az új interfésznek megfelelően, a részlegek frissítése, a portál áttelepítése a szoftverplatform új verziójára – a SharePoint 2013-ra. A munka során a szolgáltatások egy részét a TOPS Intranet Portal megoldás új változatai váltották fel a SharePoint 2013 számára, amelyek lehetővé tették a projekt végrehajtási időszakának lerövidítését.

A frissített portál a Renaissance Credit minden alkalmazottja számára elérhető. A bank széles körű pénzügyi szolgáltatásokat nyújt, és a nem biztosított fogyasztói hitelezés ágazatának egyik vezetője. A Renaissance Credit a 100 legnagyobb oroszországi bank egyike, és 11 millió ügyféllel működik eyütt Oroszországban.

Alexander Yakunichkin, a Consyst Business Group fejlesztési osztályának igazgatója: “A Microsoft technológiák használata a legjobb megoldás a Renaissance Credit üzleti céljainak megvalósításához. A projekt megvalósításának iteratív megközelítése lehetővé tette a változtatások rugalmas kezelését, és figyelembe veszi az ügyfél összes kívánságát az új intranet portálon anélkül, hogy a projekt költségét befolyásolná. Reméljük, hogy a bevezetése elősegíti a vállalati szellem erősítését és segít a belső folyamatok optimalizálásában.”