A Consyst Business Group kifejlesztett egy ipari szabványoknak megfelelő számviteli rendszert, amely a Microsoft Dynamics NAV rendszeren alapul, és a nem-állami nyugdíjalapokra, biztosító társaságokra, valamint egyéb non-credit pénzügyi intézményekre irányul.

A Consyst megoldás: a számviteli rendszer ipari szabványú könyvelése a Non-credit Pénzügyi Intézményekben a “Microsoft Dynamics NAV” alapján lehetővé teszi, hogy automatizálják a könyvelési folyamatot a számviteli rendszer új ipari szabványai alapján, illetve a könyvelés generálását és a supervisor jelentéseket, valamint hogy irányítsák az adóelszámolást és az adó-jelentések generálását. Ezenfelül a megoldás hozzá tudja rendelni a költségvetési modult, amely lehetővé teszi a költségvetéssel, államkincstárral, illetve vezetői jelentéssel kapcsolatos folyamatok automatizálását.

A teljes körű jelentés létrehozásának céljából – számviteli, felügyeleti, és adó-jelentések – be lett vezetve a megoldásba egy adatletöltési mechanizmus a kapcsolódó rendszerekből, ilyenek például: személyre szabott számviteli rendszerek, vállalati menedzsment rendszerek, speciális letétkezelő. A megoldás biztosítja az adatok feltöltését a nemzetközi standard üzleti jelentési XBRL formátumba, amely kötelező szabvány lesz a non-credit pénzügyi intézmények többségének a jelentéseihez 2018. január 1-jétől.

Vladimir Tarasenko, Főigazgató-Helyettes, Consyst Business Group

“A megoldás sok cégnek nyújt segítséget abban, hogy az új szabványok felé haladhassanak az Oroszországi Bank előírásaival összhangban a megadott időkereten belül. Őszintén hálásak vagyunk ügyfeleinknek, akik az elsők között voltak a megoldás bevezetésében, és azóta sikeresen használják azt. A Consyst Business Group szakértői és tanácsadói csapataival ügyfeleinkkel együtt remek munkát végzett, melynek eredményeként egy naprakész technológiai megoldás lett kidolgozva, amely megfelel a jelenlegi üzleti követelményeknek.”

A megoldást már regisztrálták a Microsoft vállalatánál, valamint már jó néhány nagyobb orosz cég is használja, beleértve az NPF Almaznaya Osen nem állami nyugdíjalapot, és másokat.