A Consyst Business Group által az 1C platformon kifejlesztett Consyst.Hotel megoldást a vendéglátóipar legnagyobb rendezvényein mutatták be a HotelCIO Exchange-en Moszkvában és a Welcome Forum-on Szentpéterváron.

A modern szállodában számos különféle információs rendszert használnak: PMS- és POS-rendszereket, back-office rendszereket, valamint az operatív és szabályozott számvitel elvégzéséhez szükséges rendszereket. A szálloda tipikus informatikai környezete gyakran a gyártók termékeiből és megoldásaiból áll, amelyek rosszul vannak integrálva egymással. Egy hasonló informatikai környezet fenntartása meglehetősen nehéz, az integrációs folyamatok zökkenőmentes működésének biztosításához pedig az informatikai szakemberek szinte egyetemes kompetenciáira van szükség. Ez a helyzet jelentős költségekhez vezet, és magában hordozza a hibák kockázatát.

A Consyst Business Group által kifejlesztett, az 1C megoldásokon alapuló Consyst.Hotel megoldás lehetővé teszi az irányítási, könyvelési és adószámviteli folyamatok automatizálását, az áruk nyilvántartásának vezetését és az étkezések költségeinek kiszámítását a szálloda bárjaiban és éttermeiben, az Orosz Számviteli Standardok műveleteinek átvitelét az USALI számlakeretbe, illetve minimalizálja a rendszerek közötti integrációs folyamatokat. A megoldás funkcionalitása magában foglalja az integrációt az olyan POS-, PMS- és back-office szállodarendszerekkel, mint az Opera, Fidelio, Protel, Micros, Materials control, ADACO.

A Consyst.Hotel lehetővé teszi, hogy a szálloda fő üzleti folyamatait a pénzügyi és a személyi elszámolások között egy egységes IT-áramkörben egyesítsék, és így csökkentsék a költségeket a rendszerek közötti kézi adatátvitel hiánya miatt.

Elena Larina, a Consyst Business Group Hotel 1C részlegének Hotel Automatizálási Osztályának vezetője: ”Sikerült egy olyan univerzális megoldást létrehoznunk, amelyet mind a különféle üzemeltetők ellenőrzése alatt álló szállodák, mind a független szállodák használhatnak. A megoldás megtervezésekor minimálisan megváltoztattuk az 1C alaptermékek funkcionalitását, így a frissítés a lehető leggyorsabban megy végbe, és a jogalkotási változásokkal járó döntés költsége minimális”.

Nézze meg a videót

A megoldás megkülönböztető tulajdonsága az ide tartozó Consyst.USALI modul volt, amelynek célja az adatoknak az Orosz Számviteli Standardokból az USALI számlakeretté történő átalakítási problémájának megoldása. A modul rugalmas beállításokkal rendelkezik az automatikus adatcsere és a fiókleképezés szempontjából: segítségével az Orosz Számviteli Standardok tranzakciói automatikusan átalakulnak USALI formátumúvá, és az átalakítás különféle elemzők figyelembevételével hajtható végre, vagy fordítva, egyes tranzakciók nem kerülhetnek át az USALI rendszerbe. A Consyst.USALI támogatja a periódusok gyors lezárását és a dokumentumok automatikus sztornózását, amikor az adatok zárt időszakban töltődnek be.

A szálloda bárjaiban és éttermeiben felhalmozódott ételköltségek kiszámításához a Consyst.Hotel megoldás tartalmazza az 1C:Közétkeztetés rendszert. A rendszer lefedi a szállodák valamennyi igényét az értékesítés és az élelmiszer-előállítás elszámolása terén, és lehetővé teszi az alkoholtartalmú italok elszámolási folyamatainak automatizálását a törvényi előírások teljes betartásával. A megoldásnak a POS-rendszerekkel való integrációjának köszönhetően az adatok betöltése során a hibák minimalizálva vannak, és a Consyst.Hotel költségeinek kiszámítása ugyanabban az adatbázisban történik, mint a számvitel és az adószámlálás.

Dmitrij Savochkin, a Consyst Business Group kulcsfontosságú ügyfeleivel foglalkozó igazgatója: A Consyst Business Group 2016 óta aktívan fejleszti az 1C irányt a vendéglátóipari vállalkozások automatizálása terén, ezen platformon alapuló megoldásokat vezet be és támogat. Csak az elmúlt két évben a csoport megoldásait Moszkva és Szentpétervár 14 szállodájában vezették be. Most egy univerzális megoldást hoztunk létre, amely megoldja a vendéglátás számvitelének összes problémáját – ez a Consyst.Hotel”.