A RAEX minősítő ügynökség (“Expert RA”) rangsorát tizenkilencedik alkalommal állították össze, és a vezető orosz tanácsadó cégek legreprezentatívabb listája. Az eredmények a 2017-es tanácsadási szolgáltatásokból származó bevételek volumenére vonatkozó adatok elemzésén alapulnak. A rangsorban a különböző szolgáltatási ágazatokból összesen 170 vállalat vett részt.

A Consyst Business Group a 4. helyet foglalta el a vezető orosz vállalatok között a «Vezetői tanácsadás» irányában. A vállalat teljes körű informatikai szolgáltatásokat valósít meg az informatikai megoldások menedzsmentjében és üzleti konzultációjában, tanácsadásában, bevezetésében és támogatásában a közép- és nagyvállalatok irányításához. Érdemes megjegyezni, hogy az informatikai tanácsadás volt az, ami a rangsorban szereplő résztvevők teljes bevételének nagy részét (mintegy 70%-át) biztosította.

A résztvevő vállalatok teljes bevétele 10%-kal nőtt az előző rangsorhoz képest, ami összehasonlítható a 2014-es eredményekkel. A szakértők véleménye szerint ez a mutató arról tanúskodik, hogy a tanácsadói szolgáltatások piaca biztosan kilép a negatív zónából. Az ilyen pozitív dinamika a kutatási szegmensek abszolút többségére jellemző, és összefügg többek között az állam és az üzlet fokozott érdeklődésével a különböző folyamatok digitalizálása és optimalizálása iránt, mind a tipikus, mind a specifikus folyamatoknál, amelyek megkülönböztetik a tevékenység konkrét aspektusait.