A Consyst Business Group az “Anyegin-díj” egyik partnere volt, valamint részt vett a projekt különböző tevékenységeiben – mesterkurzusokon, kerekasztal-találkozókon, a gálakoncerten, a jótékonysági esten, illetve az “Opera Petersburg” elnevezésű kutatáson.

logo_onegin

Az Orosz Nemzeti Opera “Anyegin”-díjátadó ünnepségére az Alexandrinsky színház színpadán került sor. A rendezvény az 5. Szentpétervári Nemzetközi Kulturális Fórum égisze alatt került megrendezésre. A díj, melyet 2016-ban alapítottak, mára mérföldkővé vált az operai közösség számára és még a média figyelmét is felkeltette.

Az “Anyegin” projekt eseményein részt vettek világsztárok és az Orosz Opera csillagai, többek közt: Josep Carreras, Placido Domingo, Jose Cura, Fabio Armiliato, Anna Samuil, Paata Burchuladze, Chiara Giudice, Vladimir Matorin, Vasily Gerello, Anna Netrebko, Alexey Tikhomirov, Alexey Tatarintsev, Evgenia Muraveva, Anna Nechaeva, Alina Polova és mások. Az ünnepség egyik vendége volt Inva Mula operaénekesnő, akinek előadásában hallhattuk “Az ötödik elem” című, Luc Besson rendezésében készült filmből ismert legendás Díva Plavalaguna dalát.

A nehézségekkel küzdő énekeseket támogató jótékonysági gálavacsora jelentős eseménnyé vált. Ebben az évben különös figyelmet fordítottak honfitársunk, a világszerte ismert énekes, Dmitrij Hvorostovsky számára.

A II. Nemzeti Opera “Anyegin-díj”-as események célja az opera műfajának népszerűsítése volt, illetve az, hogy új neveket tárjon fel a széles közönség számára. A menedzsment és a zsűri a következő tagokból állt össze: Sergey Leiferkus, Nemzet Művésze, a Díj alapítója és a zsűri elnöke; Igor Tarasov, vezérigazgató és a szakértői tanács tagja; Larisa Gergieva, Nemzet Művésze; Lyubov Glazkova, producer, a díj igazgatóságának társalapítója és tagja, valamint más megbecsült művészek.

A Consyst Business Group támogatja az “Anyegin”-díjat, amellyel jelentős mértékben részt vállal az Oroszország kulturális örökségének fenntartásával és fejlesztésével foglalkozó projektben.